Az oroszok már a spájzban vannak, a koreaiak pedig elfoglalták a fürdőszobát. Akinek semmit nem mondd a párhuzam az tanulmányozza "A tizedes meg a többiek" című örökbecsűt Darvas Iván és Sinkovits Imre parádés alakításával! 

Bőrápolási kattanásom és az alapos háttérmunka – INCI olvasgatás, az általam hitelesnek ítélt blogok átbogarászása és persze Krémmánia böngészése - miatt napokig (nem vicc) válogattam az egyik szimpatikus koreai webshopban (név szerint Jolse) mire nagy nehezen összeszedtem a kezdő darabjaimat. Azért megjegyzem, hogy nagyobb költségkerettel egyszerűbb lett volna a válogatás, de igyekszem magamnak határokat szabni :)

Próbáltam egy alap rutint összesakkozni, ehhez Koreából egy lemosót, egy szemkörnyékápolót, egy hidratálót és egy fényvédőt rendeltem.

A rendelésem kb 2 hét alatt ideért, és az előzetes információknak megfelelően hatalmas mennyiségű termékminta is érkezett. Ezek tesztjeiről a blog Facebook oldalán találtok majd bejegyzéseket.

 

A lemosó - Cosrx Low Ph Good Morning Gel Cleanser

Miért ezt választottam? - Mindenképpen szerettem volna egy jó arclemosót, mivel eddig csak rózsavizet (reggel) és teafás szappant (este) használtam arctisztításra. Nem sminkelek ezért az olajos arclemosó túlzásnak tűnt így egy könnyedebb állagot kerestem. Próbáltam olyat keresni amiről sok referenciát találtam, ezt a darabot sokan dicsérték.

 

Tapasztalatok – Áttetsző, gél állagú lemosó, amiből egészen kevés kell. 2 hónapja használom reggel és este, úgy saccolom még egyszer ennyi ideig kitart. Az illata teafás, ami nekem nagy öröm mert rajongok ezért az illatért. Úgy általában bejönnek a mások által büdösnek bélyegzett gyógynövényes illatok. Minimálisan habzik fel, ennek ellenére alaposan tisztít. Mondjuk nincs nehéz dolga, mivel sminkkel nem kell megküzdenie. Nem irritál, a bőröm nem húzódik vagy feszül a használata után és a szememet sem csípte mikor egyszer belemostam. Nem tartalmaz parfümöt és alkoholt sem, van benne viszont allantoin (gyulladáscsökkentő), különböző hidratálók és betaine salicylat, ami egy zsíroldékony kémiai hámlasztó, vagyis képes a pórusok belsejében is dolgozni. Rengeteg növényi kivonatot is tartalmaz, ami próba cseresznye jellegűvé teszi a lemosót, mert – legalábbis számomra – kiszámíthatatlan hogy melyik okoz irritációt. Spoiler – nálam szerencsére egyik sem. Csak mert olyan szép neveik vannak, meg a persze a pontosság kedvéért van benne (kivonat formájában) japán hóvirágfa, japánciprus, indiai lótuszlevél, floridai hosszútűs fenyőlevél, japán szilfagyökér, ligetszépe virág, kudzugyökér és teafalevél.

Ítélet – újravevős :)

A szemkörnyékápoló - Purebess Galactomyces80 Eye Cream

Miért ezt választottam? - A szemkörnyékápoló kiválasztásánál az vezérelt, hogy egy jól hidratáló darabot találjak. Ezen a környéken úgy voltam vele, hogy a megoldandó problémák akkor fognak világosan látszani, ha előbb a hidratáltság rendben van így erre koncentráltam. Itt is a különböző netes véleményekre támaszkodtam, sokat olvastam a fermentált összetevőkről, mindenképpen szerettem volna kipróbálni.

 

Tapasztalatok – nagyon enyhe illatú, kellemes állagú krém, ami parfüm és alkoholmentes. Könnyen beszívódik, érzésem szerint inkább a zsírokat pótolja mint a vizet. Nem túl mély ráncokat szépen kisimította, ebben valószínűleg a benne lévő szilikonszármazék is benne van azért. Egyszer kipróbáltam az arcomra is, rettenetesen zsíros lett tőle a bőröm. Szeretem használni, de nekem kell alá egy vizesebb réteg. Legnagyobb arányban – 80% -fermentált élesztőgombát tartalmaz, ezen kívül van benne egy csomó emolliens (bőrpuhító és nyugtató) mint például canolaolaj - egy speciálisan nemesített repceféle – illetve méhvisz. Növényi kivonatokkal ez is meg van pakolva rendesen, név szerint széleslevelű útifű, datolyaszilva-levél, fehér fűzfa kérge, mezei szil, óriás zsurló, citrom, japánbors, koreai kökörcsin, virágos szakállzuzmó. Ahogy írom ezeket a növényneveket megképlik előttem egy bibircsókos-ráncos banya, aki teliholdas éjszakán kavargatja gőzölgő kondérjában a bódító illatú szépítő főzetet egy elhagyatott tisztáson, ahol a forrás csobogását csak egy bagoly hangja töri meg néha....

Ítélet – habár egy kellemes krém nem hiszem, hogy újraveszem, annyi minden kipróbálnivaló van még. Az árát mindenképpen megérte.

A hidratáló - SCINIC Snail Matrix Cream

Miért ezt választottam? - Mert akartam egy csigás krémet :D Ez a darab volt a legkevésbé átgondolt választásom, nem is jött be annyira mint a többi krém.

 

Tapasztalatok – Sűrű, nyúlós krém, elég erőteljes illattal. Az INCI naaagyon hosszú, csiganyálkától kezdve a növényi kivonatokon át a peptidekig minden megtalálható benne. Sajnos hamar félreállítottam, mert nagyon zsírossá tette a bőrömet. Összetevői alapján ugyanakkor jónak kellene lennie, egyelőre félretéve várja a hidegebb időket és a retinolkúra kezdetét, akkor szerintem pont jó lesz. Ebben a darabban van parfüm is a rengeteg jóság mellett, mint pédául borágóolaj, makadámia olaj, mandulaolaj, repceolaj vagy shea vaj. Ha előbb fedezem fel a Krémmánián az összetevők funkciók szerint lebontva menüpontot tuti nem ezt rendelem meg nyárra :)

Ítélet – még nem döntöttem, megnézem, hogy más körülmények között hogy muzsikál.

A fényvédő - Cosrx Aloe Soothing Sun Cream SPF 50+

Miért ezt választottam? - Minden általam olvasott blog sokat foglalkozik azzal, hogy a fényvédelem a tudatos bőrápolás szíve-lelke. Ennek fényében az első rendelésbe értelemszerűen bekerült egy arcra való fényvédő. Mivel finoman szólva halvány lila gőzöm sem volt arról, mire hogyan fog reagálni a bőröm ezért eléggé vakon repültem a választásnál. Tekintve hogy ez az utolsó lépés a reggeli arcápolásban, alá kerül még pár dolog, így tapasztalat nélkül meg sem kíséreltem hatás alapján választani. A Cosrx márka az olvasottak alapján szimpatikusnak tűnt így megrendeltem a fényvédőjüket.

 

Tapasztalatok – kellemes illatú, jól hidratáló krém. Könnyen terül a bőrön, jó az állaga is, nem kell belőle nagy mennyiség. Fényvédőként jól funkcionált, soha nem égtem le, egyszer pirult meg picit az arcom, egy hosszabb fürdőzést követően, de egy alapos hidratálással ez másnapra eltűnt. Kémiai fényvédőkkel dolgozik, sajnos van a krémben alkohol és parfüm is. Ettől függetlenül szemkörnyékre is kentem, soha nem okozott irritációt. Nyom nélkül beszívódik, nem hagyott fehér réteget. Melegben azonban nagyon zsírosította a bőrömet, csillogtam mint Salamon közmondásos testrésze. Kevésbé forró napokon ez nem volt annyira feltűnő, így saccra azt mondanám, hogy úgy 25 fokos hőmérséklet a határ. Ebben az eddigiektől eltérően nincs csillió -féle növényi kivonat, mindössze némi aloe vera és édesgyökér került bele.

Ítélet – még kísérletezem a fényvédőkkel, ez a darab valószínűleg a tavaszi-őszi arzenál része lesz. Kivétel ha találok olyat, amivel szerelembe esek :)

Összességében azt kell mondanom, hogy megérte a hosszas válogatás, nem vettem olyat ami használhatatlan lenne vagy amit látványosan nem bírna a bőröm, ezért mondjuk köszönetet mondok mázlinak is.

Ismeritek valamelyiket a fenti krémek közül? Esetleg használtátok már valamelyiket?