Némi magyarázattal kezdeném: a bejegyzés címét az ihlette, hogy az alábbiakban The Ordinary termékekről lesz szó, aminek óhatatlan vonzata, hogy eszembe jusson a Duran Duran örökzöldje (a másképp asszociálóknak az "Ordinary World"), így a címet egy a dalszövegből kiragadott idézet szolgáltatja. Ha én lennék a márka igazgatója tuti ez lenne a hivatalos zene...

Mikor belevágtam a bőrápolásba első lépésként a hidratálást és a bőröm természetes védőrétegének megerősítését tűztem ki célul, ehhez próbáltam a koreai krémek mellé megfelelő hatóanyagokat választani. Maradva a K betűnél Kanadából is érkezett két kence. A Deciem márka legolcsóbb termékcsoportja a The Ordinary, ehhez mérten nincsenek felesleges összetevők, ellenben vannak koncentrált hatóanyagok. A csomagolás és a design minimalista, nekem mondjuk tetszik, szerintem szép a fehér-ezüst kombó.

 

The Ordinary – Niacinamid 10% + Zinc 1%

Miért ezt választottam? - A niacinamid vagy másképpen B3 vitamin a leírások alapján egy igazi multifunkciós szupersztár. Gyulladáscsökkentés, a bőrbarrier (vagyis védőréteg) erősítése, öregedésgátlás, pigmentfoltok elleni harc, a faggyútermelés normalizálása...amikor először olvastam róla, biztos voltam benne hogy felkerül a listámra. Végigböngésztem pár száz véleményt a szérumról, volt akinél nem működött de a többségnek bejött. Kivételesen abban reménykedtem, hogy a többséghez fogok tartozni, úgyhogy megrendeltem.

 

Tapasztalatok – Egyszerű kartondobozban lapul a 30 ml-es üvegcse, ami pipettával is fel van szerelve. Egyetlen hibája, hogy hajlamos rászáradni a kupak aminek a széle éles így nyitáskor vigyázni kell, nekem már vágta el az ujjamat. Egyszer, azóta a kéztörlővel nyitom-csukom. Napi egyszeri használattal 2 hónap alatt elfogyott az első üveg, szóval mondhatni issza a bőröm.

A szérum vízszínű, nagyon enyhe illattal és nyúlós-nyákos állaggal. Könnyen felkenhető és eloszlatható. Felkenéskor néha enyhe fehére habot képez, de ez pár másodperc alatt eltűnik. Könnyen beszívódik, de marad utána egy vékony filmréteg, ami enyhén csillog. Mire végzek a rutinommal ez eltűnik, ha nem kenek fölé semmit (ezt csak próbaképpen csináltam egy párszor) akkor kell neki legalább másfél óra mire ez a „hártya” felszívódik.

Mit teljesített az ígértekből? - A gyulladáscsökkentés bejött, szépen csökkenti az esetleges pirosságokat, ami nálam főleg az orcákon szokott jelentkezni. A védőréteg erősítését és az öregedésgátlást nem tudom ellenőrizni, a bőröm valamivel jobb állapotban van, például már nem csíp a C-vitamin :) Ráncaim nem igazán vannak, csak gravitációsak (legalábbis azt hiszem) azokhoz pedig ez önmagában tuti kevés. Pigmentfoltok szerencsére nem jellemzőek, halvány szeplőim vannak az orromon, amik meg is maradtak. A faggyútermelés javulásáról eddig nem nagyon tudok beszámolni, de ebbe azért szerintem bejátszik a nagy meleg is. Enyhe csökkenés érzékelhető. A kezdetekkor 2-3 óra után már láthatóan zsíros volt a T-vonalam, mostanában ez lehet akár 4 óra is. Számos pozitív hatása mellett megemlíteném, hogy a gyulladtabb pattikat csípi kicsit, illetve felkenés után pár percig piros az arcom tőle. Próbáltam krémbe keverni ahogy javasolják, de mindegyikkel csomósodott.

Ítélet - már meg is jött a második üveg, a felbontással azonban várok még, megnézem mi történik ha kihagyok pár hetet.

The Ordinary – Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%

Miért ezt választottam? - Nos, itt bejátszott némi figyelmetlenség és rutintalanság. Annyira megörültem a stabil formulának, hogy elkerülte a figyelmemet a „vízmentes” jelző....hiába na, elkapott a hév. Nézzük mit tud a C-vitamin? Folthalványítás (pigment és pattanás utáni is), napsugárzás okozta bőrkárok enyhítése, kollagéntermelés és a bőr megújulási folyamatának serkentése, gyulladáscsökkentés.

 

Tapasztalatok – Letisztult, minimalista design, elegáns, karcsú tubus. A szérum fehér, állagra olajos – folyós, nagyon kevés elég belőle. Eléggé híg, én fejre állítva tartom különben nyitáskor szinte kiömlik a tubusból. Eleinte nagyon nem voltunk jóban, első használatkor annyira csípett, hogy le kellett mosnom. Próbáltam vizes arcra paskolgatva felvinni, ez valamit javított a helyzeten de nem volt tökéletes. Zsírosított, fénylett, csalódottan tettem félre. Kb. három hete újra elővettem....és némi trükközéssel működik! Eléggé megköti a rutint, alaposan alá kell hidratálnom; egy másik olajjal elkeverve viszem fel (a márkatárs Resveratol 3% + Ferulic Acid 3%, ez jelenleg tesztelés alatt áll), a tenyeremben összekeverem a két szmötyit, eloszlatom a kezemen és simán felkenem akár száraz bőrre is. Kicsit szemcsés, ami miatt enyhén radírozós érzés használni. A jelenleg próbaszakaszban lévő ceramidos krémemnek kell követnie, így az éjszaka folyamán beszívódik - a macera miatt csak este jöhet szóba - cserébe reggelre csak úgy ragyog a bőröm. A gyulladáscsökkentés szemmel látható, szépen lehúzza a pirosságokat, a többi meg szerintem ellenőrizhetetlen :)

Ítélet – A C-vitamin mint összetevő meggyőzött, de azt hiszem következőnek egy vizes szérumot szerzek be, mert szeretném áttenni a reggeli rutinba. Egy kísérletem már volt egy másik szérummal, erről bővebben majd a következő posztban. Kipróbálok néhány más alternatívát mielőtt döntök, de eddig inkább a nem felé hajlok az újravételt illetően.

Engem meggyőztek a The Ordinary termékek, kezdésnek szerintem mindenképpen jók. Az áruk baráti, így nem megy egy csomó pénz a kukába ha valamelyik összetevő esetleg nem válik be, emiatt szerintem ideális kísérletezős márka.