A negyedik nap

Reggelre a maszk hatása (aki nem tudja miről van szó, itt találja az előző részt) tisztán láthatóvá vált, egy-két nagyobb gyulladás kivételével minden pirosság eltűnt az arcomról. A bőröm puha volt és hidratált, a pórusok mérete csökkent.  A ráncokon nem láttam változást, mondjuk jellemzően mimikai és gravitációs ráncaim vannak. A maszk egyértelműen szuper, erkölcsi dilemmát okoz viszont hogy a Garnier a L'Oreal márka részeként állatkísérleteket folytat. Megpróbálok alternatívát keresni helyette, addig szükség esetén, remélhetőleg ritkán fogom használni. Hosszú távon mindenképpen szeretném kiváltani valami mással, vagy inkább megszüntetni a problémákat hogy ne legyen rá szükségem.

A reggeli rutin végén kipróbáltam a bekevert krémet, ezúttal 1/3 sebkenőcs, 2/3 napvédő arányban. Így pár óra után volt ugyan némi olajos csillogás, de nem ült bele a pórusokba a fehér cucc. Szükség esetén így fogom használni. 

beauty fátyolmaszk

Estére a bőröm még mindig egész jól nézett ki, nem jöttek vissza a gyulladt pöttyök, így egy hidratáló maszk mellett döntöttem a készletből. 3 réteg levendulavíz került alá, azért nem több hogy lássam mit tud a maszk. A SaltHouse kollekció egy újabb darabját próbáltam ki, a TotesMeer Mineralien sorozat Moisture Boost fantázianevű darabját. "Szomjoltó hatást" ígér a csomagolás, a hatóanyagok közül a kaktusztej van kiemelve. Az összetevőlista első hat eleme megegyezik a márka már kipróbált maszkjával (erről itt olvashatsz), hetedik helyen áll a közönséges fügekaktusz törzsének kivonata. Tartalmaz még őszibarackmag-olajat, két fajta E vitamint és hialuronsavat is.

A csomagolás ez esetben is könnyen nyílik, a maszkot másodszorra már sokkal jobban sikerül felhelyezni. A pakolás kellemes illatú, kényelmes viselet. 15 percet hagytam fenn, egész végig csípett egy picit, néha enyhén kellemetlen égető érzés is előkerült pár másodpercre. Levétel után bemasszíroztam a  maradékot, a már ismert olajos réteget alaposan leitattam papírral, így a végére az arcom kellemes tapintású lett, habár enyhén kipirosodott itt-ott, látványos hatást nem tapasztaltam. 

Ötödik nap

Reggelre sem láttam látványos változást, ennek fényében (meg a lámpáéban) azt hiszem ez a maszk nem nekem való. Elvégeztem a reggeli rutint, gond nélkül beszívta a bőröm a 7 rétegnyi rózsavizet, hidratáló és fényvédő zárta a sort.

Mozgalmas nap után (holnap vár rám a nagy utazás, meg kicsit több mint ezer legyűrendő kilométer) este 6 körül észrevettem hogy a  jobb első gumi oldalfala ki van vágva. Itt azért cseppet kétségbe estem, de kitartó netezéssel sikerült találnom csereabroncsokat, holnap délutánra ideér, már csak a szerelőnél kell kisírnom egy időpontot.

 A stressz nyomai azért látszottak estére, így majdnem egy anti-aging csomagért nyúltam. Aztán felrémlett előttem az arcom a 10 órányi vezetés után és úgy döntöttem tartalékolom a fiatalító hatást az utolsó két napra :)  

beauty fátyolmaszk

Az előző esti sikertelenség után és a már előbb említett okok miatt így mára jutott a Body n Soul Japan SPA Tradition kókuszos darabja.

A csomagolást könnyű kinyitni, felbontás után megcsap a kellemes virágos illat. A maszkot felrakni kicsit trükkös, két papírszerű hártya között lapul a hydrogél maszk. A fedőréteg elég merev, le kellett vennem hogy fel tudjam illeszteni a maszkot, így viszont a gélmaszk gyűrődik. Ennek ellenére tükör előtt viszonylag könnyen elsimogattam.

Az összetevők közül a kókusz-kivonat és a hialuronsav van kiemelve. Elég szerény kiemelés a belezsúfolt hatóanyagokhoz képest: sárgamoszat, füzike, kövér porcsin, kókuszkivonat, nagylevelű csodamogyoró és különböző hidratáló anyagok. Gyártási hely: Dél-Korea. 

A maszk rendkívül kellemes viselet, nem mar, nem csíp, szinte nem is éreztem hogy rajtam van. A hatóidő 20 perc, levétel után a maradékot szokás szerint bemasszíroztam. A bőröm rendkívül puha lett, és ragyogó! Kíváncsian hajtottam álomra a fejem :)

Hatodik nap

Reggelre

Indulás előtt elvégeztem az esti rutint, a fátyolmaszkot beraktam a megérkezős kistasiba, a levendulavizet meg a táskámba utazós arcpermetnek. Nyugi, megállok majd mielőtt permetezek :)

beauty fátyolmaszk

A maszk most kivételesen hajnalban, az esti rutinon kívül került fel. Remélem nagyágyú lesz, mert úgy nézek ki mint egy mopsz. A SaltHouse TotesMeer Mineralien utolsó darabja, az Age-Protect  került ma terítékre. Kisimító hatást ígér, rámfér. Az összetevőlistát szemezgetve feltűnt, hogy az INCI nagyban fedi az eddigi két maszkét....csak ebben bor! a hatóanyag. Kicsit félve tettem fel.

Csipkedett kicsit, megvolt a szokásos olajos érzet is a végén. Levétel után nem láttam semmi extrát, enyhén irritáltnak tűnt a bőröm. Irány az ágy!