Előzetes terveimmel ellentétben több részre bontom az arcápolási kísérletemet, ugyanis amint elkezdtem írni hamar kiderült, hogy a heti összefoglaló meglehetősen terjedelmes lenne, novellát írni pedig nem áll szándékomban. Egyenlőre.

beauty fátyolmaszk Neutrogena SaltHouse Garnier

Első nap

Letoltam a reggeli rutint, a tegnapi hámlasztás után a bőröm csak úgy itta a rózsavizet, úgyhogy 3 helyett felkerült a 7 réteg. A hámlasztó láthatóan jót tett a bőrömnek, szépett levitte a mensi előtti gyulladt foltokat. Az arckrémnek kell kb 20 perc hogy teljesen beszívódjon, azt hiszem ez lesz a reggelikészítés ideje. Az arcra való naptej kicsit zsíros érzetű, csillogott tőle az arcom rendesen. Pozitívum, hogy nem hagy fehér réteget fizikai fényvédő létére.

beauty fátyolmaszk Neutrogena SaltHouse Garnier

Este az arcmosás után jött egy réteg levendulavíz, majd a fátyolmaszk. A niacinamide (vagyis B3 vitamin) tartalma miatt a Neutrogena "Illuminating Boost" elnevezésű termékét választottam, ami ragyogóan szép bőrképet ígér. Sok jót olvastam erről a hatóanyagról, aki szívesen utánanézne annak ezt a bejegyzést ajánlom. Ez egy Hydrogél maszk, ami egy átlátszó (ez esetben halványrózsaszín, gondolom a vörösalga kivonat miatt) zselészerű anyag. Nagyon jól felsimul a bőrre, a B3 vitamin mellett tartalmaz  tiszta E vitamint, bőrpuhító és nyugtató valamint hidratáló anyagokat. Nem mellesleg Koreában készült.

Mivel ennek a krémnek az összetevőit nem találtam a Krémmánia adatbázisában bemásolom ide. Akit nem érdekel a dolog ilyen mélységben ugorjon nyugodtan a következő bekezdésre. INCI: Aqua, Dipropylene Glycol, Propanediol, Niacinamide, Chondrus Crispus Extract, Rubus Fruticosus Leaf Extract, Maltodextrin, Tocopherol, Plukenetia Volubilis Seed Oil, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Sucrose Cocoate, Ceratonia Siliqua Gum, Potassium Chloride, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Trisodium EDTA, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, Parfum, Linalool, Benzyl Salicylate, Alpha-Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Citronellol, CI 14700, CI 19140

A csomagolás nehezen nyílt, csak ollóval sikerült bejutnom. A maszk két részből áll, könnyen felhelyezhető és nem csúszik el, így nem muszáj vele feküdni. Mondjuk van szemhéjra és szájra hajtható része is, szóval érdemes. Illata kellemse, enyhe, abszolút nem tolakodó.  A csomagolás hűsítő érzést ígér, én inkább enyhe bizsergést éreztem. 25 percig hagytam fenn, levétel után a maradékot bepaskolgattam. 3 rétegnyi levendulavíz került rá, a harmadikat már nagyon nehezen szívta be a bőröm, úgyhogy nem erőltettem tovább. 

A bőröm tapintásra nagyon puha és bársonyos lett, a pórusaim picit összehúzódtak. Levétel után kb 15-20 perccel furcsán égető érzés fogott el (mint mikor elvörösödsz valamiért), enyhe pánikkal rohantam a tükör elé Woody és Buzz kalandjait félbehagyva. Lángoló arcra számítottam, de külsőleg semmi nem látszott a fejemen, úgyhogy gondoltam dolgoznak a hatóanyagok a mélyben.

Második nap

Reggelre visszahúzódott a gyulladt foltokról a pirosság és a dudoklik is kisebbek lettek. Megmaradt a bársonyos puhaság, a pórusaim mérete nem változott. Mindenesetre a maszk hozta amit ígért, akit nem zavar hogy a Neutrogena állatokon is tesztel az nem fog csalódni benne.

Megcsináltam a reggeli rutint. A napvédő olajosságát ellensúlyozandó kevertem hozzá egy kicsit a Penaten Ultra Sensitiv  sebvédő krémből.  Ennek az összetevői között első helyen a Zink-oxid, másodikon a hintőpor szerepel, ezért beszívódás után hagy egy fehér púderes réteget. Reméltem hogy egyensúlyba kerülnek, részben működött is. Nem volt olajos csillogás, a bőröm tapintása is kellemes volt. Kb két óra után mégis lemostam, mivel a fehér por (nem tudom hogy a púder vagy a cink) nagyon megült a pórusaimban. Mivel a ciklusom ezen időszakában hajlamos vagyok a pattikra inkább lemostam. Na meg esztétikailag is zavaró volt. Kb fele-fele arányban kevertem, holnap kap még egy esélyt más arányokkal.

beauty fátyolmaszk Neutrogena SaltHouse Garnier

Estére visszatértek a pattik, úgyhogy a SaltHouse Totes Meer Mineralien Detoxing maszkját választottam. Csomagolása szerint zöld tea kivonattal megszabadít és megvéd a környezeti ártalmaktól. Bőrkiegyenlítő és -nyugtató  valamint regeneráló hatást ígér, és hidratálással és kisimító hatással is kecsegtet. Ennek találtam INCI-t, aki megnézné kattintson ide. Fő hatóanyaga a zöld tea kivonat és a tocopherol vagyis a tiszta E vitamin. A csomagolás könnyen nyitható, a maszk  méretre nekem kicsit trükkös, a fülem mellett ar arcomon maradt kb két ujjnyi szabad hely, és a homlokomnál is egy. Az orránál viszont túl hosszú volt, vissza kellett hajtanom hogy kapjak levegőt. Viselni kellemes, nem csúszik le, simán tudok írni benne. Illatra kellemes, nem tolakodó, tiszta illata van. Németországban gyártják, úgyhogy elvileg Cruelty Free, mivel itt tiltott az állatokon való tesztelés.

15 percig maradt fenn, kellemesen bizsergetett, néha picit csípett is, de nem kellemetlenül. Levétel után volt némi pirosság az arcomon, de gyorsan eltűnt. A bőröm puha volt, de picit ragacsos érzetű, csillogó olajréteg is maradt rajta. Ez másfél óra után is látható volt, masszírozás ellenére sem szívódott be, úgyhogy áttöröltem rózsavízzel, az olajos hidratálót kihagytam.

Harmadik nap

Reggelre előjött jónéhány pattim, olyan érzésem volt mintha kihúzta volna a pakolás őket a mélyebb rétegekből. Tapintásra puha mardt, valamivel rugalmasabbnak is éreztem. Az előtörő pattik miatt kicsit bizonytalan vagyok az újtavételben, szerintem kap még egy esélyt, de legközelebb alaposan lemosom.

beauty fátyolmaszk Neutrogena SaltHouse Garnier

Estére nagyon sok puklicska lett a fejemen, úgyhogy a Garnier SkinActive bambusszenes maszkját raktam fel.Tisztító, hidratáló és pórusfinomító hatást ígér, a hatóanyagok közül a fekete alga, az LHA (kémiai hámlasztó) és a hialuronsav van kiemelve. Az összetevőlistát átolvasva kitűnik, hogy a kiemelteken kívül tartalmaz még papaint, ami egy papayából kivont enzimes hámlasztó, valamint ananászkivonatot.

A csomagolás könnyen nyitható. a maszk színe fekete, kellemes tapintású és illatú. Méretre  is tökéletes passzol. Kellemes viselet, illata friss. Érezni a hámlasztó hatást, bizserget-szurkál és hűs érzést ad. Megvártam a 15 percet, a maradékot bemasszíroztam előírás szerint, majd mikor már csak az enyhén tapadós érzet maradt áttöröltem, majd látva a vattakorongot le is mostam. A bőröm kellemesen puha volt utána, habár itt-ott kicsit kipirult. Nyugtatásképpen jöttek a levendulavíz-rétegek, majd a nagyon vékony réteg krém.

És hogy milyen lett a bőröm reggelre? 3 nap múlva kiderül ;)

Olvasnál még? Nézd meg az előzményeket!

1. rész Út Koreába - avagy előkészületek emberkísérlethez

2. rész Nulladik nap - flakonok és a hadsereg