Jó dolog saját kezűleg vacsorát készíteni, de ha az ember farkaséhesen esik haza, nehéz kivárni amíg elkészül a vacsi. Ilyenkor hajlamosak vagyunk nekiesni a hűtőnek, és gyorsan bekapni ezt-azt, többnyire nem a legegészségesebb falatokat. 

Megoldást jelenthet egy gyors leves, ami eltelíti a gyomrunkat, amíg elkészülünk egy tápláló és egészséges főétellel. Ez a könnyed paradicsomleves percek alatt elkészül és simán nyerünk egy órát ;)

recept leves

Hozzávalók (1 adaghoz)

2 dl passzírozott paradicsom (konzerv, de ne paradicsomsűrítmény legyen)

1 gerezd fokhagyma

1 szál szárzeller

ízlés szerint parmezán

só, bors, szárított vagy friss bazsalikom és oregano

stevia cseppek vagy más édesítő

olaj

Elkészítés

Szilikonecsettel kikenem olajjal egy lábas alját, közepes lángra teszem. Ha kezd melegedni fokhagymanyomóval belepréselem a fokhagymagerezdet, nem anyira sürgős esetben késsel apróra vágom. Mikor megcsap a piruló fokhagyma illata (kb 20 másodperc) rázúdítom a passzírozott paradicsomot hogy oda ne kapjon. Egy deci vízzel felengedem. Mehet bele a só, az édesítő (1 teáskanál cukornak megfelelő mennyiség) és ha szárított fűszerrel dolgozom azt is beledobom ilyenkor. Keverem kavarom majd félig letakarva gyöngyöztetem. A szárzellert közben vékony, 2-3 mm vastag félholdakra szabdalom, egy éles késsel lefaragok némi parmezánforgácsot, illetve ha friss fűszerrel dolgozom azt is összeaprítom. Ez így kb 5 perc, mostanra a leves is elkészült. Tekerek bele némi borsot és beledobom a zellerholdakat, ha friss fűszerrel készítem azt is most teszem bele. Még egy percet hagyom rotyogni, majd tányérba teszem, megszórom a parmezánforgáccsal és kész. Az összidő legfeljebb 10 perc, és újult erővel vághatok neki a vacsorakészítésnek.