Néha bajban vagyok a posztok bevezetőjével. A csináld meg, fa jó lesz nem eléggé szofisztikált és még rövid is. A kamu lelkesedős marketingszövegektől mindig röhögnöm kell, mint pl "A függő virágtartókban az a jó, hogy rengeteg helyen felhasználhatóak. Anyagától függően kerülhet kül és beltérre, teraszra, lugasba vagy ahová csak szeretnénk." (Meg ahol Férj hajlandó kilyukasztani a plafont, mert az én 160 se centimmel esélytelen vagyok plafont fúrni). De a ma reggeli legütősebb mondat, amibe belefutottam " A függő virágtartó szín és térbeli hatás kelt." Ezen cseppet elméláztam, hát mégis hogy a pi viharba kelthetne egy az arcunk előtt lógaszkodó bokor síkbéli hatást? A színbéli hatásra már nem maradt agykapacitásom....jöjjön inkább a leírás!

diy

Amire szükséged lesz

  • 2 db parafa alátét, minimum 25 centi átmérőjű
  • paracord (ejtőernyős zsinór) 10 m hosszú, 4 mm vastag
  • vágószerszám (kés, tapétavégó)
  • fúró, 5 mm es fúrószárral
  • kaspó (max 18 cm átmérőjű) és virág

Elkészítés

Az egyik alátét közepéből vágj ki egy 18 cm átmérőjű kört, így megkapod a felső parafagyűrűt.

Fúrj a gyűrűbe egymástól egyenlő távolságra 16 lyukat. (a kivágás előtt érdemes felrajzolni a lukak helyét, így nem baj ha összefirkálod a közepét. Egy szögmérős vonalzó sokat segít, 22,5 fok az egyes lyukak távolsága). Fúrj az egyben maradt parafába is 16 lukat egymástól egyenlő távolságra.


diy A gyűrűbe fúrj még négy lyukat egymástól egyenlő távolságra, ez lesz a felfüggesztés helye.

Köss egy csomót a zsinór egyik végére és kezd el befűzni. A madzagot mindig alulról felfelé húzd át a felső gyűrűn, majd vezesd át az alsó alátéten is alulról felfelé. Jobbra haladva fűzd végig a lyukakon, az utolsónál csomózz.

A felfüggesztéshez mindig két egymással szemben lévő lukon fűzd át a zsineget, a végeket a felső gyűrű alatt csomózd el.

Akaszd fel és állítsd bele a virágot!