Kicsit rácsúsztam az elmúlt pár napban a bőrápolás témakörére. Olyannyira, hogy még a vasárnapi barackos-mákos muffin befotózása is elmaradt (kénytelen leszek még egy adagot sütni), mivel minden szabad (és szabaddá tett) percemben a témában olvastam.

beauty

Hogy hogyan szippantott be ez a világ? A blog indulásakor próbáltam magam mellé társszerzőt keresni beauty témában. Keresgéltem, olvasgattam és belefutottam a Tudományos Szépség blogba. Az együttműködés végül ugyan nem jött létre, de egyre többet olvastam a blogot, végignéztem azt hiszem minden elérhető bejegyzést, a hozzászólásokkal együtt. A beauty bloggerkedésről eddig az a sztereotípia élt a fejemben, hogy csini csajok sminkelnek. Mea culpa.

beauty

Meglepődtem azon, mennyire érdekel a téma, ha más aspektusból nézem. Ez nagy szó, mert nálam a bőrápolás eddig kimerült a házi kencékben és a teafás szappanban. Próbálgattam persze krémeket, általában a hangzatos reklámszöveg alapján.Soha nem voltam elégedett, valahogy semmi sem passzolt a bőrömhöz. Ekkor fordultam a natúrkozmetikumok felé, gondolván ami természetes csak jó lehet. A bőröm állapota ugyan javult kissé, de őszintén szólva a tökéletestől messze van. Kezdtem belenyugodni abba hogy ez már így marad, de ahogy olvastam a fent említett blogot, illetve az ezen keresztül felfedezett Tindigo oldalt kezdtem úgy érezni hogy ennek nem kell így lennie.

Összetevőelemzés, a hatóanyagok tudományos megközelítése, rétegzés, személyre szabottság... megragadott a dolog. Úgyhogy emberkísérletbe kezdek, és kipróbálom  a koreai arcápolást. A dolog lényege "röviden", hogy az arcápolási rutin 10 lépésből áll:

1. Olajos lemosás a smink és a makacs szennyeződések eltávolítására

2. Még egy arcmosás egy könnyebb lemosóval (hab, tej, gél) a tökéletesen tiszta bőrért

3. Peeling, hámlasztás (ez a pont még kicsit homályos, jelenleg ebben tájékozódom)

4. Tonik. nem az általunk ismert alkoholos izé, hanem tápanyagdús hidratáló, felkészíti a bőrt a további tápanyagokra. Itt megemlíteném a 7Skin technikát (7 réteget visznek fel a tonikból, itt egy remek videó róla: 

5. Esszenciák: koncentrált hatóanyagú, könnyű oldatok

6. Ampulla: sűrűbb folyadék célzott helyekre és problémákra

7. Maszk: ez a pont különösen kedves a szívemnek, a fátyolmaszkok nagy rajongója vagyok :)

8. Szemkörnyék ápolása

9. Hidratáló krém

10. Éjszakai pakolás/Napvédő

Meg kell mondjam engem ezzel a felépítéssel megvettek kilóra...precíz, átgondolt és igényre szabható. Ez persze nagyon zanzásított változat, komplett bejegyzések szólnak egy-egy lépésről. Aki belevágna mindenképpen olvasson utána!

Természetesen mindegyik termékből van kiscsillió fajta, így biztosan mindenki megtalálja a bőréhez illőt. Mondjuk nem egyszerű, nekem 2 napom ment rá 6 termék kiválasztására :) Viszont remélhetőleg egy- két héten belül meglesz a kezdő szettem. Lehet rosszul válogattam, de nekem ez tűnik egy jó kezdetnek: rendeltem egy arclemosót- géleset mert nem sminkelek-, egy hidratálógélt, egy szemkörnyékápolót és egy fényvédőt. Tonik helyett maradnak a virágvízek, előrelátásból költségkeretet szabtam egy-egy hónapra. Ezenkívül két esszenciát néztem még ki, egyet reggelre és egyet estére.

Addig is míg megérkeznek jövendőbeli kincseim, holnaptól kísérletbe kezdek. A meglévő cuccaimat fogom használni a rutin kialakításához (apróbb kiegészítésekkel), holnap jönnek a részletek!