Kedves olvasóim!  Visszatérve az internetnélküliség sötét bugyrából ismét jelentkezem egy fantasztikus recepttel.A technikai kényszerszünet miatt elmaradt sorozatrészek (balkonkert növényválasztás és a fényvédős nappali krém) a hétvégére csúsznak, addig is süssünk valamit!

Imádom a rebarbara savanykás ízét, főleg ha nem fojtják bele több tonna cukorba. Ez a könnyed tavaszi süti gyorsan elkészül, elronthatatlan és kezdők is simán megugorják. Egészséges és nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Akinek ez nem elegendő indok hogy nekiálljon elkészíteni annak itt a végső döfés: nagyon-nagyon finom is.

Hozzávalók

A "tésztához"

80g köles

reszelt citromhéj, csipet só, egy kis darab fahéj

25g cukornak megfelelő édesítő

50g vaj

A töltelékhez

400g rebarbara

2 közepes banán

2 ek kókuszliszt

durvára tört dió

reszelt sajt (kevésbé vállalkozó szelleműek ezt kihagyhatják

Elkészítés

A kölest alaposan, folyó víz alatt többször alaposan átmossuk. 3 deci vízzel feltesszük főni. Hozzádjuk a csipet sót, az édesítőszert a teáskanálnyi reszelt citromhéjat és a fahéjdarabot. Pépesre főzzük, majd botturmixxal lepürésítjük , közben hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat. Kivajazott formába lapogatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt elősütjük.

Amíg sül az alap elkészítjük a feltétet. A rebarbarát megtisztítjuk, kb 4 mm-es darabokra aprítjuk és kevés vízben lassú tűzön puhára pároljuk. A banánokat villával összetörjük és elkeverjük a kókuszliszttel. A diót durvára törjük (én beköthető vászonzsákban a falhoz csapkodtam :D) , a sajtot kukacosítjuk, vagyis lereszeljük.

Ha szép rózsás kérget kapott a kölesalap kivesszük a sütőből, rákenjük a banános pépet, rászórjuk a leszűrt és lecsepegtetett rebarbarát, a diót és a sajtot. nagyjából 10 percre visszatoljuk a sütőbe és kész. Ha kibírjuk addig, hidegen szeleteljük :)