A legegyszerűbb virág is dekoratívabb egy mutatós tartóban. Ez a váza különleges formája miatt figyelemfelkeltő, ugyanakkor letisztult és szépen keretezi a színes virágokat. Ha valami különlegességre vágysz készítsd el, hogy biztosan legyen mibe beleállítani az anyák napi csokrot. 

diy

Amire szükséged lesz

  • lufi
  • (fa)enyv
  • fehér krepp-papír 
  • befőttesüveg
  • ragasztószalag és ecset

Elkészítés

1.   Fújd fel a lufit és szájával lefelé rögzítsd  ragasztószalag segítségével egy bögrében vagy akár a befőttesüvegben.

diy

2.   Vágj kb 5 cm széles csíkokat a krepp-papírból.

3.   Az ecset segítségével kend szét a faragacsot a lufin, majd fedd be a papírcsíkokkal. Tipp: lapogatni, nyomkodni kell óvatosan mintha korongoznál. Érdemes az ecsetet körbe húzni, ha fentről lefelé húzod könnyen felkapja az előző réteg széleit. 6 réteget kell felvinni, mindig várd meg míg az előző réteg megszárad.

diy

4.   Ha "kopogósra" száradt a papírburok engedd le a lufit,  a szélét vágd körbe ollóval.

5.   Állítsd a "vázába" a befőttesüveget és szedj bele orgonát! 

Mint a képeken látható, kísérleteztem egy hosszúkás formával is színes papírból, de azt kell mondjam mind a forma, mind a papír csúfos kudarcot vallott. Ami a fehér papírnál érdekes plasztikusság az a színesnél csúnya átfedés lett, keskeny volta miatt pedig csak olívabogyós üveg fért bele, azzal viszont mindig felborult.