Banánmentő hamis császármorzsa

Ismét tortaigény jelentkezett reggelire (hiába na, nem egyszerű az élet egy majdnem háromévessel). Eredetileg egy nagy korongot akartam sütni, hogy majd a tálalógyűrűvel kivagdossam és egymásra pakolhassam, de a tészta összetört...
A bejegyzés folytatódik »
 

Duplacsokis kókuszos csodamuffin

A muffin mindig jó. Mert mindenki szereti, mert gyors, mert szinte elronthatatlan. Meg mert ha reggel nyolckor álmoskásan nekiállsz, fél tízkor már indulhatsz is vele vendégségbe. Mivel váratlanul ért a meghívás és errefelé nincsen...
A bejegyzés folytatódik »
 

Fényvédő nappali krém

Újabb résszel jelentkezik a boszikonyha! Tágítsuk tovább a tudáshorizontot, nézzük meg hogyan lehet vegyíteni az olajat és a vizet. A kulcsszó: emulgeátor. Rengeteg fajta létezik, az én választásom a lysolecitinre esett,...
A bejegyzés folytatódik »
 

Egy francia klasszikus - Croque Monsieur

Azóta sütök néhanapján "Krokmöszijöt" mióta láttam Meryl Streepet az "Egyszerűen bonyolult" című filmben ilyet készíteni. Ha ehhez hozzávesszük a Julie és Julia történetét is, aminek hatására minden angol nyelvtudásomat...
A bejegyzés folytatódik »
 

Zsinórozott virágtartó parafából

Néha bajban vagyok a posztok bevezetőjével. A csináld meg, fa jó lesz nem eléggé szofisztikált és még rövid is. A kamu lelkesedős marketingszövegektől mindig röhögnöm kell, mint pl "A függő virágtartókban az a jó, hogy...
A bejegyzés folytatódik »

greencat

blogavatar

Hogy mi ez a hely? Kreatív gasztro és barkácsblog, fakanál és fúró. Mindennapi dolgok saját kezűleg, az alkotás öröméért.

Facebook

Utolsó kommentek