Holnap (illetve ma, mert elmúlt éjfél) rámköszön a kísérlet első napja. A nulladik napon, vagyis ma, helyesebben most már tegnap - kicsit Süsünek érzem magam, a "Ma már máma van már?" mondat megvan valakinek? - csináltam egy arcradírozást hogy felkészítsem a bőrömet a tápanyagcunamira. Első kísérletem volt kémiai hámlasztóval (vagyis olyannal ami nem olyan mint a smirgli), Értékelés és persze ár alapján választottam ki a CV (Müller márka) gyümölcssavas hámlasztóját. 5 percet hagytam fent, nem csípett csak egy kicsit bizsergetett. Szép sima lett a bőröm lemosás után.

beauty

Lemosó: régóta porosodik a fiókban, anno pár használat után elraktam mert nagyon húzódott tőle a bőröm és sokkal jobban zsírosodott is. Most kap még egy esélyt de most hidratálok utána ezerrel. Nem a legjobb az összetevőlistája, amint megjön a csomag lecserélem, de addig is jobb mint a szappan.

Tonik helyett használom tovább a rózsa és levendulavizemet, eddig ezeket lemosóként használtam. A pumpás flakonokat netről rendeltem és kidekoráltam a régóta a szekrényben porosodó matricáimmal. Reggel 3 réteg rózsavizet, este pedig 7 rétegnyi levendulavizet paskolgatok bele az arcomba a tuti hidratáltság reményében. 

Hidratáló krém: ezt én kevertem, az eddig használt sheavajasat már túl zsírosnak éreztem. Átmeneti megoldásnak szánom, de lehet éjszakai krémnek megtartom. A meglévő hozzávalóimat megnéztem kicsit más szemmel és kikevertem egy könnyű hidratálót. Szívem szerint kicsit több folyadékot és kevesebb olajat tettem volna bele, de féltem hogy szétesik. Szemkörnyékre is ezt kenem.

  • Zsírfázis: 20 ml szezámolajban oldott körömvirág (Weleda Calendula Pflegeöl). A szezámolaj könnyen és viszonylag mélyen beszívódik és van benne egy csomó E vitamin. A körömvirág gyulladásgátló, sebgyógyító, fertőtlenítő hatású, na persze nem Domestos :D
  • Vízfázis: 20ml rózsavíz (anti-aging és tonizálás) és 5 ml Lysolecithin (emulgeátornak, de állítólag hidratáló hatása is van)
  • Adalékanyag: 5ml zöldtea-kivonat. Ennek annyi jó hatásáról írnak, hogy bemásolni is fárasztó, anti-aging, fertőtlenítés, antioxidáns, kollagén-stabilizálás...

Fényvédő: a gyerekét kezdtem el használni (aki régebben olvas az tudja hogy kevertem egy fényvédős nappali krémet, de ennek a faktorszáma szerintem nem lehet több 10 SPF-nél, ami elég kevés. Nagyfiamnál pattanások ellen viszont szépen bevált), a spricnis flakon már régóta megvan, pedig a kicsilányt bőszen kentem mert nagyon fehér bőrű. Igaz eddig csak akkor ha napra mentünk, mióta böngészgettem kicsit többet a fényvédelemről lakásból kilépés előtt mindig kenem. A cuki kis flakon kifejezetten arcra ajánlott, ez új szerzemény. Remélem kitart a csomci érkezéséig. Értelemszerűen csak reggel használom.

Szigorúan csak egy hétig minden nap fel fogok tenni egy fátyolmaszkot, esténként krémezés előtt. Ezeknek régóta nagy rajongója vagyok, eddig kb heti egyszer használtam őket különösebb koncepció nélkül.  Az összes maszk a Müllerből van, hogy a magyarországi üzletekben is elérhetőek-e azt sajnos nem tudom.

beauty

Tovább nem szeretném őket ilyen mennyiségben használni, hiszen rengeteg szemetet termelek vele. A fokozott használat ellen szól a pénztárca is. Az összeválogatott maszkok átlagára kb 900 forint, ami egy héten 6300, egy hónapban pedig 27.000 forint. Ennyiből rengeteg szérumot lehet venni....

Ami még fontos lesz, minden nap meg fogok inni legalább 2 liter vizet, hogy belülről is hidratáljak. Egy hét múlva pedig jönnek a tapasztalatok, a maszkok leírásai és az előtte-utána fotó.