Így nagypéntek előtt egy nappal valódi hidegzuhany lehet ha rádöbbenünk arra, hogy valakinek elfelejtettünk ajándékot venni, vagy bejelentkezik egy váratlan vendég, akire nem készültünk. Akármi is az oka, hogy kellene egy gyors ajándék íme a mentő ötlet: zokninyuszi!

A két nyuszi elkészítési ideje kb 15 perc, és a hozzávalók is egyszerűen beszerezhetők és nem utolsósorban költséghatékonyak is. Szükséged lesz egy pár zoknira (én szürke bolyhosat választottam, de mondjuk csíkosból is cuki), némi spárgára, egy filctollra és rizsre. Ez utóbbi mennyisége függ a nyuszik méretétől és a zokni nyúlékonyságától, én a két tapsifüleshez kb 80 dekányit használtam el.

diy

Kicsit homályos lett a kép, de tényleg csak ennyi alapanyagra lesz szükség. Visszakukacoljuk a zokni szárát, öntünk bele egy adag rizst, lazán becsomózzuk a lábtyű szárát. Vágunk egy darab spárgát, majd a zokesz végén kialakítjuk a nyuszi farkát. Öntünk még rizst, laza csomó és a következő darab spárgával megcsináljuk a tapsifüles nyakát. A madzagokat jó szorosan tekerjük és kössük meg. Ha kell még rizs a nyuszka fejéhez rátöltünk és a harmadik darab madzaggal elcsomózzuk a feje búbját. A zokni szárát ollóval középen kettévágjuk, ez lesz a tappancsos két füle. A füleket lazán megcsomózzuk és a filctollal "arcot" rajzolunk a nyuszinak. (A bolyhos zoknira ez kicsit trükkös, vagy csak a filcem volt vékony). A végeredmény pedig:

diy

Boldog nyuszivárást!