Tortamánia van, szerencsére még minden torta ami réteges,kerek és cikkelyekben érkezik a tányéron :) A fellengzős név tulajdonképpen egy rakott karfiolt takar puliszkával, legalábbis ízre. Bevallom kísérleti jelleggel készült, de olyan jól sikerült, hogy további ötleteken dolgozom ennek alapján. Nagyon bejött a kukoricadarás alapban hogy jól szeletelhető, akár szalvétából is fogyasztható mint egy pizzaszelet, és ráadásul szép piskótasárga színe van.
Hozzávalók
Az alaphoz
- 125g kukoricadara
- 2 dl tejszín
- 3 dl víz
- csipet só
- 1 fél kávéskanálnyi fokhagymapor
A karfiolkrémhez
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 pohár tejföl (2 dl)
- 200 g reszelt sajt
- só, bors és szerecsendió
Elkészítés
A kisebb rózsákra bontott karfiolt főzd elő ecetes-sós vízben (ecet csak egy löttyintésnyi kell, hogy szép fehér maradjon). A kukoricadarát a tejszín és a víz keverékében folyamatos keverés mellett forrald fel, közben add hozzá a sót és a fokhagymaport. A legjobb habverővel kavarni, addig kell főzni alacsony lángon míg nagyjából összeáll.
Kapcsold be a sütőt, állítsd légkeverésen 200 fokra. Bélelj ki egy kerek formát sütőpapírral, és simítsd bele a kukoricamasszát az aljára. Öntsd le a karfiolról a vizet, zuttyantsd hozzá a tejfölt és a fűszereket majd botturmix- szal a lábosban daráld össze. Keverd hozzá a reszelt sajtot és a masszát kend rá a kukoricás alapra.
Süsd amíg a teteje kívánatosra pirul, majd várd meg míg kihűl. Savanyúsággal kiváló!