Tortamánia van, szerencsére még minden torta ami réteges,kerek és cikkelyekben érkezik a tányéron :) A fellengzős név tulajdonképpen egy rakott karfiolt takar puliszkával, legalábbis ízre. Bevallom kísérleti jelleggel készült, de olyan jól sikerült, hogy további ötleteken dolgozom ennek alapján. Nagyon bejött a kukoricadarás alapban hogy jól szeletelhető, akár szalvétából is fogyasztható mint egy pizzaszelet, és ráadásul szép piskótasárga színe van.

recept

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 125g kukoricadara
  • 2 dl tejszín
  • 3 dl víz
  • csipet só
  • 1 fél kávéskanálnyi fokhagymapor

A karfiolkrémhez

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 pohár tejföl (2 dl)
  • 200 g reszelt sajt
  • só, bors és szerecsendió

Elkészítés

A kisebb rózsákra bontott karfiolt főzd elő ecetes-sós vízben (ecet csak egy löttyintésnyi kell, hogy szép fehér maradjon). A kukoricadarát a tejszín és a víz keverékében folyamatos keverés mellett forrald fel, közben add hozzá a sót és a fokhagymaport. A legjobb habverővel kavarni, addig kell főzni alacsony lángon míg nagyjából összeáll. 

Kapcsold be a sütőt, állítsd légkeverésen 200 fokra. Bélelj ki egy kerek formát sütőpapírral, és simítsd bele a kukoricamasszát az aljára. Öntsd le a karfiolról a vizet, zuttyantsd hozzá a tejfölt és a fűszereket majd botturmix- szal a lábosban daráld össze. Keverd hozzá a reszelt sajtot és a masszát kend rá a kukoricás alapra.

Süsd amíg a teteje kívánatosra pirul, majd várd meg míg kihűl. Savanyúsággal kiváló!