Az elmúlt hetekben úgy alakult a rutinom, hogy a hétvégi hámlasztás után volt időm maszkozni. A szombat esti BHA pakolás után észrevettem (nem rögtön,vártam 20 percet a felkenés után) hogy nagyon csillog a bőröm, ami akár a túlhámlasztás első jele is lehet, így ismét a  gyümölcsválogatáshoz folyamodtam. Kiválasztottam egy maszkot ami hidratálást ígért, ez volt az egyetlen szó amit le tudtam olvasni a csomagolásról. Ja meg hogy epres....

A csomagolás a névhez méltón joghurtos üveget formáz. Felbontás után azonnal megcsap egy kellemes epres illat, mintha valami sütit csomagoltam volna ki éppen. A maszk elképesztően vékony, ennek ellenére tocsog a szérumban, ami könnyed, vizes állagú. Kellemes viselet volt, a maszk szépen illeszkedett. Néha kicsit bizsergetett, de ez soha nem csapott át kellemetlen érzésbe. 10 perc után a szövet hűsíteni kezdett, kicsit olyan volt mintha fázott volna az arcom. 25 percet hagytam fent az arcomon, még volt szérum az anyagban mikor levettem.

Miután levettem a pakolást a maradék szérumot finoman bepaskolgattam a bőrömbe. Szokatlan módon nem éreztem kényszert az azonnali lemosásra, semmi zsíros-olajos érzet nem maradt az arcomon. A bőröm fantasztikusan puha és sima lett, a problémás részek pár percig pirosak voltak. Gyönyörűen hidratált lett az arcom, nem is kentem rá semmit a maszk után, annyira kellemes végeredményt adott. A hatás reggelre is megmaradt, bónuszként kicsit sem zsírosodott be reggelre a bőröm. Az én zsírosodásra hajlamos bőrömön az ilyen cucc nagy kincs, fel is került a rendelős kívánságlistámra.

A hatóanyagok közül kiemelendő a joghurtkivonat, amely B2 vitamint tartalmaz és erősíti a bőr védőrétegét, a laktobacilus fermentált kivonata amely segíti a hatóanyagok felszívódását és táplálja a bőrt és az eperkivonat, amely gyümölcssav révén hámlasztó hatással bír, valamint antioxidánsokat is tartalmaz. A hidratálásra ezeken felül rásegít a betaine és a hialuronsav, amely só formájában található meg a szérumban. Van potenciálisan veszélyes összetevő is a listán mégpedig az Ethylhexyl Palmitate, gombás eredetű aknéban szenvedőknek kerülendő, illetve pattanásokra is hajlamosít, vagyis komedogén. Nálam szerencsére nem jelentkeztek kellemetlen mellékhatások.

A kíváncsiak kedvéért pedig álljon itt a teljes összetevőlista.Water, Propanediol, Yogurt Extract, Lactobacillus Ferment Lysate Filtrate, Strawberry Fruit Extract, Sodium Hyaluronate, Hydroxyacetophenone, Glycerin, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Ethylhexyl Palmitate, Acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, Betaine, Tromethamine, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Cetyl Ethylhexanoate, Polyglyceryl-10 oleate, Hydrogenated lecithin, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, 1, 2-Hexanediol, Fragance

A héten péntekre esik a hétvégi hámlasztás napja, ha az Időbeosztás Nagyura is úgy gondolja szombaton újabb maszkról olvashattok.