Tudom, tudom, fényvédős nappali krémről volt szó, de sajnos nem jött meg az emulgeálószerem, úgyhogy szerva itt- csere ott alapon éjszakai krém készül. Éjszakára ugyanis használhatunk 100% -os zsírtartalmú krémeket (nappalra is, csak fényleni fog az arcunk mint Salamon bizonyos testrésze), ezek elkészítése is egyszerűbb. Habár az alapanyagok választéka bőséges, nem érdemes tobzódni a hozzávalókban. A kevesebb néha több!

Íme az én éjszakai krémem: (pattanásra gyulladásra hajlamos, kevert bőrtípusra és mivel elmúltam 35 azt hiszem lassan az érett jelző is illik rá) 30 ml kész krémhez:

  • 20g shea vaj
  • 20ml szőlőmagolaj
  • 5ml argánolaj
  • 5 csepp gerániumolaj 
  • 5 csepp rózsaolaj

Elkészítés: a hőálló olajat (esetemben ez a szőlőmagolaj és argánolaj) vízfürdőben melegítsd fel. Mivel csak arra kell a hő, hogy a szilárd alapanyag (shea-vaj) megolvadjon, amint a víz hőmérséklete meghaladja az 50 fokot húzd félre és olvaszd bele a növényi vajat.

 Ha szépen összeolvadt a keverék vedd ki a vízből, és kevergetve várd meg amíg kézmelegre hűl. Ezután jöhetnek bele a hőérzékeny olajok (nálam ilyen nem volt) és az illóolajok. A hozzávalókkal  egyenként alaposan keverd el!

  Ezután már nincs más dolgod mint megvárni míg a keverék visszadermed. Hidd el, megírni tovább tartott mint megcsinálni :)

Jó kencézést!