Nagy rajongója vagyok a csicsóka szotyis ízének, így amikor megláttam a boltban nem volt kérdés hogy a kis göcsörtök a kosárban landolnak. Mivel kislányom zöldet kért ebédre így cukkinimártás készült. 

recept

Hozzávalók

csirkemell

só, bors és fokhagymapor

csicsóka

olaj

A cukkinimártáshoz

1 kis cukkini

burgonya (kb a cukkini mennyigégének 2/3-a)

2 gerezd fokhagyma

friss kapor ízlés szerint

Elkészítés

A csicsókát egy kefével vagy tiszta mosogatószivaccsal alaposan lesikáljuk, és kb félcentis karikákra vágjuk. Sütőpapírral letakart sütőlapra sorakoztatjuk a korongokat, majd szilikonecsettel vékonyan megolajozzuk a tetejüket. Sózzuk, majd a 180 fokra (légkeveréssel, akinek nem tudja a sütője 200 fokra állítsa) a sütőbe tesszük. Ha hólyagos-piros lesz a felszínre kész.

A csirkemellet  vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral. Sütőzacskóba zárjuk a husit, tepsibe rakva mehet a csicsóka alá. Vigyázzunk, ne legyen közel egymáshoz a két tepsi, mert nem jó (hacsak nem imádsz sütőt takarítani) ha a sütőzacskó felfúvódva beleér a felső tepsibe! Mire a csicsóka elkészül, a hús is készen lesz.

A cukkinimártáshoz a cukkinit és a krumplit megtisztítjuk és kb 1,5 centis kockákra vágjuk. Annyi sós vízben ami ellepi puhára főzzük a fokhagymagerezdekkel együtt, majd leszűrjük.  Botturmixxal nekiesünk és krémesre turmixoljuk, ha túl sűrű főzővizével higítjuk. A pépet visszatöltjük a lábosba (vigyázz, a trutyi pont úgy fortyog és köpköd mint a békebeli szilvalekvár) és belekeverjük az apróra vágott kaprot.

Jó étvágyat!