Nagy rajongója vagyok a csicsóka szotyis ízének, így amikor megláttam a boltban nem volt kérdés hogy a kis göcsörtök a kosárban landolnak. Mivel kislányom zöldet kért ebédre így cukkinimártás készült.
Hozzávalók
csirkemell
só, bors és fokhagymapor
csicsóka
olaj
A cukkinimártáshoz
1 kis cukkini
burgonya (kb a cukkini mennyigégének 2/3-a)
só
2 gerezd fokhagyma
friss kapor ízlés szerint
Elkészítés
A csicsókát egy kefével vagy tiszta mosogatószivaccsal alaposan lesikáljuk, és kb félcentis karikákra vágjuk. Sütőpapírral letakart sütőlapra sorakoztatjuk a korongokat, majd szilikonecsettel vékonyan megolajozzuk a tetejüket. Sózzuk, majd a 180 fokra (légkeveréssel, akinek nem tudja a sütője 200 fokra állítsa) a sütőbe tesszük. Ha hólyagos-piros lesz a felszínre kész.
A csirkemellet vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral. Sütőzacskóba zárjuk a husit, tepsibe rakva mehet a csicsóka alá. Vigyázzunk, ne legyen közel egymáshoz a két tepsi, mert nem jó (hacsak nem imádsz sütőt takarítani) ha a sütőzacskó felfúvódva beleér a felső tepsibe! Mire a csicsóka elkészül, a hús is készen lesz.
A cukkinimártáshoz a cukkinit és a krumplit megtisztítjuk és kb 1,5 centis kockákra vágjuk. Annyi sós vízben ami ellepi puhára főzzük a fokhagymagerezdekkel együtt, majd leszűrjük. Botturmixxal nekiesünk és krémesre turmixoljuk, ha túl sűrű főzővizével higítjuk. A pépet visszatöltjük a lábosba (vigyázz, a trutyi pont úgy fortyog és köpköd mint a békebeli szilvalekvár) és belekeverjük az apróra vágott kaprot.
Jó étvágyat!