Orgona ága, barackfa virága...azt hiszem mindenkinek ismerős a dalocska. Emlékszel arra is, hogy az anyák napi ünnepély végén milyen volt izgatottan, csillogó szemmel átadni a saját készítésű ajándékot egy szál virág kíséretében? Emlékszel Édesanyád meghatott és büszke tekintetére is? Szeretnéd visszacsalogatni ezeket a pillanatokat? Akkor készíts valamit idén május első vasárnapjára! 

Az anyák napi ünnep eredeti célja az élő és elhunyt édesanyák előtti tisztelgés, szóval egyáltalán nem a hatalmas virágcsokor és nagy doboz csoki lenne a lényeg. A modern kori ünnep amúgy Anna Marie Jarvis nevéhez fűződik, aki évek kitartó munkájával érte el 1914-re, hogy május második vasárnapját nemzeti ünneppé nyilvánítsák az USA-ban. Magyarországon 1925-ben tartották az első ünnepséget a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt rendezésében.

Ennyi elég is a történelmi vonalból, térjünk vissza az ajándékkészítéshez. Mutatok két üdvözlőlapot, egy bohókásabb retro stílusút és egy romantikus csipkéset.

diy

A csipkés darabot gyorsabb elkészíteni, vágj egy 15 cm magas és 31,5 cm széles csíkot  a kívánt színű kartonból. Hajtsd három részre, majd a középső részből vágd ki a kívánt formájú ablakot (téglalap, elipszis, szív). Ragaszd a csipkét körbe a kivágáson úgy, hogy a szép fele legyen kívül, a másik felét pedig hajtsd belülre. Érdemes kívül-belül ragasztózni. A jobb oldali harmadot hajtsd a kivágott rész alá, a kivágásba rakhatsz fényképet, írhatsz verset. Ha készen vagy, ragszd össze a két papírt. Hajtsd be a bal oldalt is, és készen is vagy.

diy

A retro laphoz vágj ki egy 15 cm magas és 21 cm széles téglalapot színes kartonból. Vágd ki a sablon alapján az elemeket, ha szeretnél bele pöttyöket mint a képen, csinálj lyukakat a rétegekbe lukasztóval. A virágok elkészítéséhez vágj egy centiméter széles papírcsíkokat különböző színű kartonokból. Cellux-szal ragaszd össze a csíkokat, majd szorosan tekerd fel. A csiga végét rögzítsd ragasztócsíkkal, majd ragaszd fel a korongokat a helyükre. 

Készítettem Nektek sablont is, hogy könnyebb legyen a munka, a holnapi munka ünnepe remek alkalom a megvalósításra!

diy